четверг, 4 июня 2015 г.

Облік надходження запасів

Надходження запасів здійснюється на підставі договорів від постачальників. В договорах визначаються всі умови поставок, якісні та кількісні показники, строки поставки, платіжні умови та штрафні санкції за їх невиконання. Договір підписується в 2-х примірниках і зберігається у 2-х сторін.
Поставка ТМЦ здійснюється або на складі постачальника, або на складі покупця. У випадку отримання ТМЦ на складі постачальника, матеріально відповідальна особа – експедитор отримує довіреність , приїзжає на склад постачальника і по паспорту отримує документи на отримання вантажу, формально перевіряє документи і отримую матеріальні цінності по кількості тарних місць і массі брутто, крім того, перевіряє непошкодженість тари, наявність пломб і маркування.
Експедитор підписує документ на отримання вантажу наповну матеріальну відповідальність. По приїзді на свій склад експедитор по тим же правилам здає вантаж зав. складом.
В наступні 1-3 дні товар приймається по якості комісією, в якій повинен бути товарознавець.
Зав складом ставить підпис на прибуткових документах. Оприбуткування може здійснюватися на підставі накладних або прибуткового ордеру або акту приймання одразу від декілької постачальників.

При оприбуткуванні може виникнути невідповідність  наявності і супровідних документів, тоді складається акт претензії і передається постачальнику. Постачальник або задовольняє претензію або подає в суд.

Комментариев нет:

Отправить комментарий