четверг, 4 июня 2015 г.

Штрафні санкції щодо готівкового обігу грошових коштів

1)За перевищення встановлених лімітів залишку готівки в касах – у 2-кратному розмірі сум виявленої понадмірної готівки за кожен день.
2)За не оприбуткування(неповне або несвоєчасне оприбуткування) у касах готівки - п’ятикратному розмірі неоприбуткованої суми
3) За витрачання готівки з виручки від реалізації продукції (робіт, послуг) та інших касових надходжень (крім коштів, отриманих із кас установ банків) на виплати, пов’язані з оплатою праці (за винятком екстрених (невідкладних) обставин — соціальних виплат громадянам на поховання, допомогу при народженні дитини, одиноким та багатодітним матерям і т.д.), за наявності податкового боргу – в розмірі здійснених виплат.
4) За перевищення встановлених строків використання виданої під звіт готівки, а також за видачу готівкових коштів під звіт без повного звітування за раніше видані кошти – у розмірі 25 % виданих під звіт сум.
5) За проведення готівкових розрахунків без видачі одержувачем коштів платіжного документа (товарного або касового чеку, квитанції до прибуткового ордера та ін.), що підтверджує сплату покупцем готівкових коштів – у розмірі сплачених коштів.
6) За використання отриманих в установі банку готівкових коштів не за цільовим призначенням - у розмірі витрачених готівкових коштів.
7) За відсутності розмінної монети – 7-15 НМДД
8) За приховування доходів, непродуктивних витрат та збитків, відсутність бух. обл. або ведення його з порушеннями, внесення неправдивих даних у звітність, несвоєчасне подання звітності, несвоєчасне або неякісне проведення інвентаризац., порушення правил ведення касових операцій, невживання заходів щодо відшкодування матер. збитків, перешкоджання працівникам у проведенні перевірок – адміністративний штраф у розмірі 10-15НМДД, при повторному порушенні протягом року – 60 НМДД.

Штрафні санкції застосовують органи ДПІ, МФУ, КРУ, ін.фінансові органи, органи МВС.

Комментариев нет:

Отправить комментарий