четверг, 4 июня 2015 г.

Звітність матеріально – відповідальних осіб по складу

«Звіт про рух товарів і тари на складі» є зведеним документом, який складають матеріально-відповідальні особи за звітний період (Додаток 17). Звітний період та термін подання звітів визначається керівником залежно від потреб в інформації та обсягів господарської діяльності.
Матеріально –відповідальна особа заповнює спочатку загальні реквізити звіту (назва організації, підприємства, номер звіту, дата звітного періоду). Звіт складається з двох розділів: 1 — «Надходження»; 2 — «Вибуття».
Матеріально-відповідальні особи заповнюють графи про номери і дати документів, «від кого отримано», «кому відвантажено» і суми товарів і тари.
У кінці звітного періоду підраховують підсумки за розділами окремо «Товарів» і «Тари» та визначають залишки товарів і тари. Після цього матеріально-відповідальна особа проставляє кількість прибуткових і видаткових документів, дату складання і підпис.
Слід вказати, що звіт складають у двох примірниках і подають в бухгалтерію разом з прикладеними первинними документами, які засвідчують господарські операції.

Після приймання звіту бухгалтер, на якого покладені такі обов'язки, проставляє дату приймання і свій підпис та один примірник звіту повертає матеріально-відповідальній особі. Потім бухгалтер розпочинає бухгалтерське опрацювання звіту.

Комментариев нет:

Отправить комментарий