четверг, 4 июня 2015 г.

Завдання бух. обліку в світі сучасних вимог

Функціонування господарства незалежної України поставило нові завдання перед бухгалтерським обліком, чітко сформульовані в Постанові Кабінету Міністрів України "Про організацію бухгалтерського обліку і звітності в Україні" від 03.04.93 р. № 250. В Постанові зазначалося, що головним завданням бухгалтерського обліку є:
  • ·         забезпечення контролю за виконанням зобов'язань, наявністю і рухом майна, використанням матеріальних і фінансових ресурсів відповідно до затверджених нормативів і кошторисів;
  • ·         своєчасне запобігання негативним явищам у фінансово-господарській діяльності, виявлення і мобілізація внутрішньогосподарських резервів;
  • ·         формування повної, достовірної інформації про господарські процеси і результати діяльності підприємства, необхідної для оперативного керівництва і управління, а також для використання інвесторами, постачальниками, покупцями, кредиторами, фінансовими, податковими, статистичними та банківськими установами.


Розвиваючи згадану Постанову з урахуванням нових напрямів господарської практики, розроблялися різного роду інструкції, доповнення, уточнення, що регламентували суто технічні питання ведення бухгалтерського обліку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий